Waarom je er als ondernemer altijd netjes uit moet zien


Als echte ondernemer weet je natuurlijk als geen ander dat het belangrijk is dat je er representatief uitziet. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat het een dag wat minder is, maar dan is de kans ook vrij groot dat je hier een hele goede reden voor hebt.

Stel dat ze een paar handen tekort komen in het magazijn, dan is het logisch dat jij je nette kleding verruilt voor werkbroek en paar werkschoenen om vervolgens te zorgen dat het werk gedaan wordt en het personeel niet een uur langer hoeft te blijven om alles af te krijgen. Buiten deze situaties om, is het voor iedere ondernemer belangrijk om netjes in de kleren te zitten. Waarom, dat vertellen we je nu!

Je vertegenwoordigt je bedrijf

Wanneer je ondernemer bent, dan vertegenwoordig je uiteraard je eigen bedrijf. Op het moment dat jij er dan niet netjes bijloopt, dan is de kans groot dat mensen om je heen je een stuk minder serieus nemen. Want laten we eerlijk zijn, stel dat je een schildersbedrijf hebt, dan is het natuurlijk geen gezicht wanneer je met kapotte werkkleding rondloopt. De kans dat mensen dit dan ook associëren met de manier waarop je werkt, is vrij groot. Nu snappen we echt wel dat dit los van elkaar staat, maar zo ziet een potentiële klant die natuurlijk niet. Hetzelfde geldt ook wanneer je als vrouw een consultancy bureau hebt. Je komt natuurlijk een stuk professioneler en zakelijker over in een net broekpak voor dames, dan wanneer je met een oversized hoodie bij je klanten aankomt.

Je voelt je zekerder

Kleren maken de man wordt er weleens gezegd en dat is ook echt zo! Je zult zien dat wanneer je netjes gekleed bent, jij je een stuk zekerder voelt en daarmee de kans op succes vergroot. Allereerst draagt dit bij aan een stuk uitstralingen ten opzichte van de ander, waardoor ze sneller onder de indruk van je zullen zijn. Daarbij komt ook dat het je eigen zelfvertrouwen een boost geeft. Kies als vrouw voor heerlijk comfortabele travelkleding van Studio Lienne, zodat je vrij kunt bewegen, maar er wel netjes en verzogd uitziet. Voor de mannen is een nette jeans een absolute aanrader. Wel in combinatie met een paar nette schoenen en een overhemd, zodat je er niet te casual, maar wel netjes uitziet.

Vertrouwen en geloofwaardigheid

Zou jij een huis kopen via een makelaar die op z’n slippers en in een korte broek een bezichtiging doet? Misschien als het 35 graden is en je in Spanje bent, maar in Nederland natuurlijk niet! De juiste kleding zorgt voor een stuk vertrouwen en daarmee ook geloofwaardigheid. Als je naar een garage gaat en je staat op het punt een auto aan te schaffen van enkele tienduizenden euro’s, dan mag je toch op z’n minst verwachten dat degene die je helpt, keurig netjes gekleed is en uiteraard ook de nodige kennis heeft van de auto. Dit geldt niet alleen voor het hogere segment, maar dus ook voor een zzp’er die een schildersbedrijf heeft of een kleine ondernemer met een bakkerij. De juiste kleding zorgt nu eenmaal voor een stuk vertrouwen.https://www.ondernemersblog.nl/blog/waarom-je-er-als-ondernemer-altijd-netjes-uit-moet-zien/