Waar moet je op letten bij het kopen van een steiger voor je onderneming?


Wil je een steiger kopen, maar heb je hier nog geen ervaring mee? Dan kan het erg lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel verschillende merken en soorten steigers verkrijgbaar. Zo kun je onder andere kiezen uit merken als Altrex, Euroscaffold, Skyworks, Layher of ASC en zijn er verschillende soorten steigers zoals kamer- of gevelsteigers. Maar hoe weet je nou welke steiger het beste is voor jouw klus?

Elk merk heeft zijn eigen prijs en iedere leverancier zegt de beste te zijn, met 5 jaar garantie en een niet-goed-geld-terug-garantie of 100 dagen retourgarantie. Ook zijn er veel aanbieders die gratis levering aanbieden. Dit maakt het kiezen van de juiste steiger nog lastiger.

Welke soorten steigers zijn er?

Rolsteiger:
Een professionele rolsteiger is een steiger op wielen die gemakkelijk te verplaatsen is. Dit type steiger wordt vaak gebruikt voor werkzaamheden aan de gevel van een gebouw. Het voordeel van een rolsteiger is dat deze makkelijk verplaatsbaar is, waardoor u snel van plek kunt wisselen.

Kamersteiger:
Een kamersteiger is een lichte steiger die gemakkelijk binnen op te zetten is. Dit type steiger wordt vaak gebruikt voor het schilderen of stucen van muren en plafonds. Het voordeel van een kamersteiger is dat deze licht en compact is en daardoor gemakkelijk te verplaatsen is.

Gevelsteiger:
Een gevelsteiger is een steiger die speciaal is ontworpen voor werkzaamheden aan de gevel van een gebouw. Dit type steiger is vaak wat groter en zwaarder dan een rolsteiger en biedt meer stabiliteit en veiligheid bij hoger gelegen werkzaamheden.

Om je verder op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze, kun je letten op de volgende punten:

  • Bekijk de omschrijvingen van de meest bekende merken. Hierdoor weet je wat je bij welk merk kunt verwachten en welk merk het beste past bij jouw wensen en budget.
  • Bedenk voor welk doel je de steiger nodig hebt en welke eigenschappen de steiger daarvoor moet hebben. Wil je bijvoorbeeld een steiger die universeel is en uitwisselbaar met andere merken, of juist een steiger die van uitstekende kwaliteit is maar niet uitwisselbaar met andere merken?
  • Overweeg ook om een gebruikte steiger te kopen. Houd er wel rekening mee dat gebruikte steigers gemiddeld maar 10% goedkoper zijn dan nieuwe steigers en dat er bijna geen gebruikte steigers worden aangeboden doordat de meeste steigers zeer lang meegaan.

Kortom, door goed te kijken naar de verschillende merken en eigenschappen van steigers en te bedenken waar je de steiger voor nodig hebt, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een steiger.https://www.ondernemersblog.nl/blog/waar-moet-je-op-letten-bij-het-kopen-van-een-steiger-voor-je-onderneming/