Trainingen om jouw personeel te verbeteren – tips en advies


Als ondernemer wil je natuurlijk het beste uit je personeel halen. Goede trainingen kunnen daarbij helpen. Maar welke trainingen zijn nou het beste om aan te bieden aan je medewerkers? In deze blog geef ik je een aantal tips om de juiste keuzes te maken.

Is er behoefte naar traningen?

Voordat je een training aanbiedt aan je medewerkers, is het belangrijk om te onderzoeken waar ze behoefte aan hebben. Is er bijvoorbeeld vraag naar communicatietrainingen, een assertiviteit cursus of juist naar meer technische trainingen? Luister naar je medewerkers en vraag naar hun wensen. Zo kun je gerichter trainingen aanbieden die echt bijdragen aan de ontwikkeling van je personeel.

Kies voor praktische trainingen

Kies trainingen die praktisch toepasbaar zijn in het dagelijks werk. Het is belangrijk dat je personeel de geleerde kennis en vaardigheden meteen kan gebruiken in de praktijk. Trainingen waarbij de nadruk ligt op het aanleren van vaardigheden zijn vaak het meest effectief. Denk bijvoorbeeld aan een training op het gebied van Excel, projectmanagement of klantenservice.

Houd rekening met het niveau van je medewerkers

Het is belangrijk dat de training aansluit bij het kennisniveau van je medewerkers. Een te moeilijke training kan demotiverend werken, terwijl een te makkelijke training niet uitdagend genoeg is. Zorg dus dat je weet wat het niveau van je medewerkers is en kies een training die daarop aansluit.

Denk aan timemanagement

Een training wat ik je zeker wil aanraden om aan te bieden is een timemanagement cursus. Goed timemanagement kan enorm veel voordelen opleveren voor zowel de medewerker als de organisatie. Denk aan meer productiviteit, minder stress en betere werk-privé balans. Een timemanagement-expert zoals Björn Deusings kan hierbij helpen.

Overweeg een maatwerk training

Elk bedrijf is anders en heeft daarom ook verschillende behoeften. Overweeg daarom om maatwerktrainingen aan te bieden. Zo kun je specifieke vaardigheden en kennis bijbrengen die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie. Bovendien voelen medewerkers zich hierdoor meer gewaardeerd en gesteund in hun ontwikkeling.https://www.ondernemersblog.nl/blog/trainingen-om-jouw-personeel-te-verbeteren-tips-en-advies/