Sectionale deuren met toegangsdeur: een energiebesparende oplossing


Vandaag de dag is energiebesparing en efficiëntie steeds belangrijker. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun energieverbruik te verminderen en hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Een van de manieren waarop ze dit kunnen bereiken is door het installeren van sectionale deuren met loopdeuren.

Een sectionaaldeur is een grote, verticale deur die bestaat uit verschillende horizontale panelen. Dit type deur wordt vaak gebruikt als ingang naar een magazijn, garage of andere grote commerciële ruimte. Een loopdeur daarentegen is een kleinere, onafhankelijke deur die in de grotere sectionaaldeur is ingebouwd. Het biedt gemakkelijke toegang tot het gebouw zonder de hele deur te hoeven openen.

Dus wat maakt van sectionaaldeuren met toegangsdeuren een energiebesparende oplossing? Laten we eens kijken naar enkele voordelen:

Verminderd energieverbruik

Sectionaaldeuren met toegangsdeuren zijn ontworpen om energieverbruik te minimaliseren. Door mensen en voertuigen via de toegangsdeur het gebouw te laten betreden en verlaten, wordt de noodzaak om de hele sectionaaldeur te openen en sluiten sterk verminderd. Dit betekent dat het klimaatsysteem niet zo hard hoeft te werken om een comfortabele temperatuur binnen het gebouw te handhaven, wat kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen.

Verbeterde thermische efficiëntie

Eén van de grootste voordelen van sectionaaldeuren met loopdeuren is dat ze zijn ontworpen om thermisch efficiënt te zijn. De deurpanelen van een sectionaaldeur zijn vrijwel altijd goed geïsoleerd, wat helpt om warmteverlies te verminderen en de hoeveelheid energie die nodig is om het gebouw te verwarmen of te koelen, te minimaliseren. De toegangsdeur heeft tevens een sluitende afdichting wanneer deze gesloten is, waardoor tocht wordt voorkomen en de thermische efficiëntie verder wordt verbeterd.

Verhoogde veiligheid en beveiliging

Naast het besparen van energie, bieden sectionaaldeuren met loopdeuren ook verhoogde veiligheid en beveiliging. De toegangsdeur maakt gecontroleerde toegang tot het gebouw mogelijk, wat kan helpen om ongeautoriseerde toegang of diefstal te voorkomen. Dit kan helpen om de noodzaak van extra beveiligingsmaatregelen zoals camera’s of alarmen te verminderen, wat opnieuw bijdraagt aan energiebesparing.

Aanpasbare opties

Sectionaaldeuren met loopdeuren komen in verschillende aanpasbare opties om aan de specifieke behoeften van elk gebouw te voldoen. Zo kunt u vaak de scharnierrichting en de positie van de loopdeur in de deur aanpassen. De standaard openingsrichting voor een loopdeur in een sectionaaldeur is naar buiten. Er is ook één type sectionaaldeur waarbij u een naar binnen openende loopdeur kunt kiezen. Dat is de Compact sectionaaldeur. Deze heeft een vouwsysteem waardoor deze ruimtebesparend is en biedt een loopdeur die naar wens naar binnen of buiten geopend kan worden (meer info op www.rolflex.com)

Kortom, een loopdeur is in veel situaties een verstandige keuze voor bedrijven die de sectionaaldeur ook als toegangsdeur gebruiken. Het is een energiebesparende, veilige oplossing die in vele uitvoeringen beschikbaar is.https://www.ondernemersblog.nl/blog/sectionale-deuren-met-toegangsdeur-een-energiebesparende-oplossing/