Magazijnstellingen voor je bedrijf – Ondernemersblog.nl


Efficiënte opslag van goederen is enorm belangrijk in een bedrijf. Een goed georganiseerd magazijn beheren kan de productiviteit verhogen, doorlooptijden verkorten en de algehele efficiëntie verbeteren. En magazijnstellingen zijn daarom onmisbaar. Maar waarom zijn deze magazijnstellingen onmisbaar? Hoe kunnen ze jouw opslagruimte optimaliseren? En wat zijn de voordelen van deze stellingen?  We vertellen het hier.

Waarom zijn magazijnstellingen belangrijk?

Magazijnstellingen bieden een gestructureerde oplossing voor het opslaan van goederen. Ze maken gebruik van verticale ruimte en zorgen ervoor dat de beschikbare oppervlakte optimaal wordt benut. Door het gebruik van magazijnstellingen kun je de opslagcapaciteit maximaliseren en de toegankelijkheid van goederen verbeteren. Dit zorgt voor een soepele workflow en minimaliseert het risico op fouten en schade. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten magazijnstellingen.

Verschillende soorten magazijnstellingen

In een magazijn zijn verschillende soorten magazijnstellingen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke behoeften en goederen. Palletstellingen zijn ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden dezelfde producten op pallets, terwijl legbordstellingen gemakkelijk toegang bieden tot individuele items en kunnen worden aangepast aan verschillende afmetingen. Voor lange en zware items zoals buizen en balken zijn draagarmstellingen geschikt, en doorrolstellingen maken gebruik van zwaartekracht voor efficiënte voorraadrotatie op basis van first-in, first-out principe. Elke type magazijnstelling heeft zijn eigen voordelen en kan helpen bij het optimaliseren van de opslagruimte in een bedrijf. Maar wat zijn deze voordelen precies?

Voordelen van magazijnstellingen

Het gebruik van magazijnstellingen in je bedrijf biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgen magazijnstellingen voor maximale benutting van de beschikbare opslagruimte, zowel in de hoogte als in de breedte, waardoor je meer goederen kunt opslaan zonder extra vloeroppervlakte in beslag te nemen. Daarnaast verbeteren magazijnstellingen de toegankelijkheid van goederen, waardoor medewerkers deze efficiënter kunnen organiseren en gemakkelijk kunnen vinden, wat resulteert in verhoogde productiviteit. Bovendien zorgen magazijnstellingen voor een veilige opslagomgeving door goederen netjes te ordenen en stapelen, waardoor het risico op ongelukken en schade wordt verminderd. Ten slotte bieden magazijnstellingen een beter voorraadbeheer door het categoriseren en labelen van producten, wat resulteert in een duidelijk overzicht van de voorraad en minder tekorten en overbodige bestellingen. Met al deze voordelen zou je je moeten laten informeren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 https://www.ondernemersblog.nl/blog/magazijnstellingen-voor-je-bedrijf/