Magazijn inrichten? Met deze tips mag het er zijn!


Het inrichten van een magazijn is meestal niet het eerste waar je aan denkt om in te investeren, maar het is zeker wel belangrijk. Het zorgt voor veiligheid van de werknemers en kan er voor zorgen dat er meer voorraad opgeslagen kan worden. Maar hoe richt je een magazijn nou goed in? In deze blog gaan we tips bespreken die je kunnen helpen bij het inrichten van een magazijn.

Waar wordt het magazijn voor gebruikt?

Bij het inrichten van een magazijn, is het belangrijk om te weten waar het magazijn voor gebruikt wordt. Een magazijn die alleen gebruikt wordt voor opslag, moet anders worden ingericht dan een magazijn die gebruikt wordt om iedere dag pakketten te versturen. Waar een magazijn aan moet voldoen is dus bepaald door de functie van het magazijn.

De functie van het magazijn bepaald maar wat nu?

Er zijn verschillende stappen die je nu kan ondernemen. Je kan zelf je magazijn gaan inrichten, maar kan dit ook doen doormiddel van een expert. Als je zelf je magazijn wil gaan inrichten, zorg er dan voor dat je de fouten voor bent en kijk even goed naar het magazijn en de mensen die er werken. Neem hier wel genoeg tijd voor, zodat je met alles rekening houdt. Denk hierbij aan veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Naast het zelf inrichten van een magazijn, kan je ook een expert inschakelen. Deze expert kan je nieuwe inzichten geven waar je nog niet aan had gedacht. De expert heeft meestal meer kennis van het inrichten van een magazijn en alle mogelijkheden die er zijn.

Kiezen van de juiste inrichting

Nu er goed na gedacht is over de functie van het magazijn en er goed is gekeken naar de verschillende aspecten, is het tijd om te kiezen voor de juiste stellingen. Er zijn verschillende stellingen waar uit gekozen kan worden.  Zo kan er worden gekozen voor grootvakstellingen, dit zijn stellingen die heel goed geschikt zijn voor hoog draaggewicht. Denk hierbij aan een gewicht van 300 tot 450KG per niveau. Een ander soort stelling waar voor gekozen kan worden is zijn palletstellingen. Deze stellingen worden gebruikt als er met verschillende afmetingen pallets wordt gewerkt.

Zorg voor een veiligheidskeuring

Heb je het magazijn helemaal naar wens ingericht? Dan is het belangrijk om een veiligheidskeuring te doen. Doe deze keuring, zodat je zeker weet dat alles veilig is en hierdoor bedrijfsongelukken voorkomt.https://www.ondernemersblog.nl/blog/magazijn-inrichten-met-deze-tips-mag-het-er-zijn/