Hou je personeel bij de les!


Als je een eigen bedrijf hebt, heb je waarschijnlijk ook een zekere verantwoordelijkheid voor een groep personeel. Hoewel je deze naar alle waarschijnlijkheid hebt uitgekozen om hun betrouwbaarheid en kundigheid, kan het geen kwaad om eens in de zoveel tijd je personeel bijeen te roepen en ze met één van onderstaande tips bij de les te houden!

Cursussen

Afhankelijk van de branche waarin je werkt zijn er ontzettend veel leuke cursussen waar jij en je team van kunnen profiteren. Werk je veel in de IT-sector? Biedt je team dan bijvoorbeeld een MS-900 cursus aan. Wanneer je manager bent in het filiaal van een keten kan het geen kwaad om eens te kijken welke cursussen jouw moederbedrijf aanbiedt. In de meeste gevallen kan jouw team hier gratis van profiteren. In andere gevallen moet je vaak wel een paar centen neerleggen, maar geloof ons: het resultaat zal lonen.

Meeting

Kom regelmatig samen met je team om dat wat niet standaard op de agenda staat te bespreken. Loopt alles nog zoals iedereen wil? Is er ergens frictie? Zijn er dingen kapot in het bedrijfspand die absoluut gerepareerd moeten worden? Biedt jouw personeel ook de gelegenheid om wat te delen over hun persoonlijke situatie. Zo houdt je de lijntjes kort en blijft het team hecht.

Teambuilding

Huur eens iemand in voor een goede teambuildingsessie. Veel mensen voelen hier een soort weerstand bij, maar zeker als je net veel nieuwe werknemers in dienst hebt genomen kan het ontzettend veel opleveren om met iemand spelenderwijs aan groepsdynamiek te werken. De voornaamste voordelen van een goede teambuildingdag zijn onder andere de groei van onderling vertrouwen, een effectievere communicatie en een ontspannen sfeer tussen collega’s onderling. Er worden ontzettend veel pakketten rondom teambuilding aangeboden (en echt niet allemaal ontzettend zweverig), dus kies er eentje die het best past bij jullie werksfeer

Uitjes

Het is ontzettend goed om eens in de zoveel tijd iets met je team te ondernemen zonder dat daar een speciaal doel achter zit, maar gewoon omdat het leuk is om de mensen met wie je zoveel uur per week doorbrengt eens wat beter te leren kennen. Organiseer daarom enkele keren per jaar een leuk uitje. Dat kan iets heel simpels zijn als een gezellige kerstborrel, een hapje eten in een restaurant of een avondje bowlen. Iets als een escape-room is eigenlijk een verpakte teambuildingsessie, omdat jouw team hierin genoodzaakt is om samen te werken.https://www.ondernemersblog.nl/blog/hou-je-personeel-bij-de-les/