Hoe werkt Paypal?


PayPal is een online betalingssysteem dat gebruikers in staat stelt geld te verzenden en te ontvangen zonder hun financiële informatie te delen met de ontvanger. Het systeem maakt gebruik van e-mailadressen en wachtwoorden om transacties te verifiëren en te beveiligen. Hier is een stappenplan om je te helpen bij het gebruik van PayPal:

  1. Maak een PayPal-account aan: Ga naar de website van PayPal en klik op “Aanmelden” of “Registreren”. Voer je persoonlijke informatie in en creëer een uniek e-mailadres en wachtwoord.
  2. Link je bankrekening of creditcard: Voeg je bankrekening of creditcard toe aan je PayPal-account door de vereiste informatie in te vullen. Dit is nodig om geld te kunnen verzenden of ontvangen.
  3. Maak een betaling: Ga naar de website of app van een verkoper die PayPal aanvaardt als betaalmethode. Voeg het gewenste product of dienst toe aan je winkelwagen en kies PayPal als betaalmethode. Log in met je PayPal-account en bevestig de betaling.
  4. Verzend geld: Log in op je PayPal-account en klik op “Verzenden en vragen” in de bovenste menubalk. Voer het e-mailadres van de ontvanger in, voer het bedrag in en voeg een notitie toe (indien gewenst). Bevestig vervolgens de betaling.
  5. Bekijk je transactiegeschiedenis: Log in op je PayPal-account en klik op “Activiteit” in de bovenste menubalk. Hier kun je een overzicht zien van al je recente transacties, inclusief de datum, de naam van de ontvanger en het bedrag.

PayPal biedt ook extra functionaliteiten zoals, terugbetalingen aanvragen, betalingen via creditcards, automatische betalingen (subscripties, abonnementen) en kopen op afbetaling. Het is een veilige en gemakkelijke manier om geld over te maken, of betalingen te ontvangen. Het systeem beschermt de privacy en geldende wetgeving van gebruikers.

Het bericht Hoe werkt Paypal? verscheen eerst op Ondernemersblog.nl.



https://www.ondernemersblog.nl/blog/hoe-werkt-paypal/