Hoe je het directiekantoor het beste kunt inrichten


Het directiekantoor is vaak één van de grootste kantoorruimtes van het pand en wellicht ook de ruimte waar écht belangrijke vergaderingen worden gehouden. Hoe richt je deze ruimte nu zo in dat iedereen zich er fijn voelt?

Kies de juiste indeling

De directiekamer is één van de belangrijkste kantoren in een kantoor. Het is de ruimte waar hoge klanten of opdrachtgevers worden ontvangen, waar belangrijke vergaderingen worden gehouden en soms ook de ruimte waar werknemers horen dat de samenwerking stopt. Deze kamer wordt vaak voor veel verschillende doeleinden gebruikt en moet daarom ook verwelkomend zijn voor veel verschillende soorten mensen.

De meest voor de hand liggende manier om een directiekantoor verwelkomend te maken, is door het juiste meubilair te kiezen. Naast een groot bureau of meerdere grote bureaus voor de directie, is er vaak ook ruimte voor een kleine vergadertafel of een aantal comfortabele stoelen en een koffietafeltje.

Met de juiste indeling kan je een directiekantoor erg toegankelijk maken. Houd de indeling open en ruimtelijk door niet in elk hoekje een meubel te proppen. Plaats alleen het hoognodige meubilair.

Kies het juiste meubilair

Het directiemeubilair design waar je voor kiest is bijna allesbepalend voor de sfeer in het directiekantoor. Donkere meubels maken de ruimte erg chique, maar ook klein en zwaar. Hierdoor kan het directiekantoor voor sommige werknemers een nog spannendere ruimte worden dan het al is. Met de juiste accessoires kan donker meubilair alsnog erg verwelkomend en laagdrempelig overkomen. Combineer de donkere meubelen met huiselijke accessoires voor een toegankelijk directiekantoor.

Lichte meubels hebben een iets ruimtelijke uitstraling. Waar donkere meubels een ruimte optisch erg kunnen opvullen, doen lichte meubels dit iets minder. Is de ruimte waarin het directiekantoor zich moet gaan bevinden niet zo groot? Dan is licht meubilair de beste keuze voor dat kantoor. Hierdoor kan je alsnog veel meubels, zoals een directiebureau, comfortabele bureaustoel en misschien zelfs een kleine zithoek kwijt, zonder dat het te benauwend wordt.

Gepersonaliseerd directiebureau

Het directiebureau is vaak de eyecatcher in een directieruimte. Meestal staan deze bureaus in het midden van de ruimte en zijn ze erg groot met veel opbergruimte er omheen. Veelal kunnen directiebureaus worden gepersonaliseerd. Zo kan je zelf bepalen aan welke kant je opbergruimte onder het bureau wilt en of je nog op andere plekken opbergruimte wilt. Denk bijvoorbeeld aan een directiebureau in een T-opstelling: het bureau in de breedte en opbergruimte in de lengte. Ideaal voor het veilig en binnen handbereik opbergen van belangrijke documenten.

Meten is weten

Weet je nog niet zeker welke meubels allemaal in het directiebureau passen of wat je eigenlijk precies nodig gaat hebben aan opbergruimte? Schrijf je wensen duidelijk op, kijk eventueel naar wat je nu tekortkomt en teken de meubels uit in de ruimte. Denk ook aan of er regelmatig collega’s of klanten over de vloer komen in het directiekantoor. Door te meten en berekenen weet je zeker dat het directiekantoor straks aan alle wensen voldoet en dat iedereen zich er welkom voelt.

 https://www.ondernemersblog.nl/blog/hoe-je-het-directiekantoor-het-beste-kunt-inrichten/