Een representatieve bedrijfsdeur, bestaat dat?


Bij de bouw of renovatie van een pand wordt de bedrijfsdeur vaak als laatste “sluitpost” beschouwd. Hoewel functionaliteit essentieel is, bieden slimme keuzes de mogelijkheid om de bedrijfsdeur niet alleen praktisch te maken, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de uitstraling van uw pand. In deze uitgebreide blog delen we inzichten om uw bedrijfsdeur te laten opvallen of naadloos te integreren met uw pand, en hoe u ook aan de binnenkant een stijlvolle afwerking kunt realiseren.

  1. Een kleurrijk statement

Overweeg om uw bedrijfsdeur te laten opvallen door te kiezen voor een contrasterende kleur die aansluit bij uw huisstijl. Net zoals kozijnen kunnen deuren een krachtig statement maken. Zorg ervoor dat de panelen in de gewenste kleur geleverd kunnen worden en raadpleeg uw huisstijlontwerper voor de juiste kleurcodes (RAL) om een consistente uitstraling te waarborgen. Zo wordt een simpele deur aan de voorkant van uw gebouw een herkenningspunt voor uw klanten en zakenpartners. Ook zal het bij de mensen die langslopen meer interesse wekken dan een doodgewone bedrijfsdeur.

  1. Een naadloze integratie

Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de bedrijfsdeur te laten versmelten met uw pand. Gebruik kleuren en/of materialen die overeenkomen met de wanden van uw pand, waardoor de deuren een naadloos onderdeel van uw gevel worden. Denk aan glazen deuren die harmoniëren met de glazen gevel van een autoshowroom. Zorg ervoor dat de zichtbare deuronderdelen ook in de gewenste kleur geleverd kunnen worden en stem ze af op de rest van uw pand. Zo blijft het samen een mooi geheel.

  1. Stijlvolle afwerking voor binnen

Hoewel de buitenkant de eerste indruk maakt, is ook de binnenkant van uw bedrijfsdeur belangrijk. Standaard bedrijfsdeuren richten zich vaak op het uiterlijk aan de buitenkant, terwijl de afwerking aan de binnenkant soms te wensen overlaat. Ontsierende scharnieren en overheadrails kunnen een doorn in het oog zijn. Overweeg de Compact vouwdeur als alternatief voor standaard deuren. Met dezelfde panelen als een traditionele overheaddeur, maar zonder plafondrails, biedt deze deur vrijwel onzichtbare scharnieren en kan geleverd worden in alle RAL kleuren, inclusief meegekleurde zichtbare onderdelen.

Uw bedrijfsdeur heeft het potentieel om meer te zijn dan puur functioneel; het kan een visitekaartje zijn voor uw pand. Of het nu gaat om een opvallende kleur om uw deur te laten knallen of een ontwerp dat naadloos aansluit bij uw pand, er zijn tal van mogelijkheden om uw deur aan te passen aan uw specifieke wensen. Als afwerking, óók aan de binnenzijde een prioriteit is, overweeg dan de Compact vouwdeur als een eigentijds alternatief. Ontdek de mogelijkheden op de website van Rolflex en maak van uw bedrijfsdeur een stijlvol element dat dagelijks wordt gewaardeerd.

Het bericht Een representatieve bedrijfsdeur, bestaat dat? verscheen eerst op Ondernemersblog.nl.https://www.ondernemersblog.nl/blog/een-representatieve-bedrijfsdeur/