Alles over traanplaat; lees je snel in!


Bij bedrijven, en zeker bedrijven in de bouw- of technische branche, komen vaak een hoop onbekende begrippen kijken. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van traanplaat? Waarschijnlijk zou je het best herkennen als je het begrip nu op google intypt, maar had je eigenlijk geen idee dat het zo werd genoemd. Toch leggen we je graag tot in detail uit wat het precies is; het kan namelijk op veel manieren worden gebruikt, en is eigenlijk in veel garages, bedrijfspanden en magazijnen onmisbaar. Lees snel met ons mee als jij altijd al had willen weten wat traanplaat precies is!

Wat is traanplaat?

Traanplaat is een plaat, meestal van aluminium of staal. Traanplaat aluminium is bijvoorbeeld in veel winkels gewoon beschikbaar om direct aan te schaffen), welke is voorzien van een traanvormig reliëf. Door de toepassing van het reliëf is de plaat niet meer glad, waardoor de plaat dus stroef is wanneer je er overheen zou gaan. Traanplaat wordt hierdoor vaak ingezet als anti-slip maatregelen, zoals bijvoorbeeld op een trap in een bedrijfspand, of op de vloer van een boot. De kans is dan ook groot dat je de toepassing van traanplaat hierdoor kent. Toch is traanplaat ook op hele andere manieren in te zetten!

Hoe kan traanplaat worden ingezet?

Waar veel bedrijven hun trappen dus voorzien van traanplaat, kan het materiaal voor vele andere toepassingen gebruikt worden. Zo worden traanplaten ingezet om het in- en uitrijden van rolstoelen goed te laten verlopen, kunnen de platen worden gemonteerd als bescherming achter een gasfornuis, wordt het materiaal vaak gebruikt als metaalmatten, bijvoorbeeld voor in de auto en komen tafelbladen of stoel- en bank zitvlakken van het materiaal vaak voor.

Traanplaat monteren

Zie jij de voordelen van traanplaten in en denk je dat dit efficiënt kan zijn in jouw bedrijf? Dan is het natuurlijk zaak om traanplaten op maat te laten snijden; elke locatie is anders en je wilt natuurlijk wel dat het zo goed mogelijk past! Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die dit als geen ander voor je kunnen waarmaken, zoals bijvoorbeeld 247Tailorsteel. Dit bedrijf zorgt ervoor dat jouw traanplaat exact afgesneden kan worden en levert het bij je aan. Weet je niet zeker of je een traanplaat nodig hebt, en zou een rvs plaat op maat bijvoorbeeld handiger zijn? Je kunt natuurlijk altijd om advies vragen bij bedrijven zoals 247Tailorsteel; samen sparren en uitvogelen wat voor jouw bedrijf het best zou zijn!https://www.ondernemersblog.nl/blog/alles-over-traanplaat-lees-je-snel-in/