5 voordelen van een boekhouder


Als beginnend freelancer heb je eigenlijk geen boekhouder nodig. Je belastingaangifte is in de meeste gevallen vrij eenvoudig, waardoor je jezelf er met een beetje logisch verstand wel doorheen ploetert. Toch levert het je veel voordelen op als je wel een boekhouder onder de arm neemt. Hieronder vind je alvast de belangrijkste op een rij.  

Tijd besparen

Een externe boekhouder inhuren, bespaart je tijd. Veel tijd. Je hoeft geen duizenden tutorials te volgen om jezelf wegwijs te maken in de boekhoudkundige wereld. Bovendien hoef je je cijfers ook niet in een ingewikkeld boekhoudprogramma te steken of de wetten van nabij op te volgen. Met een boekhouder win je dus kostbare tijd die je in de core business van je zaak kan steken.

Rust in je hoofd

Een goede boekhouder bespaart je niet alleen veel tijd, maar ook een hoop stress. Als je zelf je boekhouding bijhoudt, weet je niet eens of je alles wel correct doet. Het kan zomaar zijn dat je bijvoorbeeld een wet overtreedt zonder dat je het beseft. Bovendien, zoveel cijfertjes! Een telfoutje is snel gemaakt! Een boekhouder bewaart voor jou het overzicht en zorgt dat alles ruim op tijd ingediend wordt.

Uitbreiding van je zaak

Stel: je bent freelance redacteur. Je bent gestart in bijberoep, maar jouw zaak begint te floreren. Je krijgt de kans om over te stappen naar hoofdberoep. Dan is het een luxe als jij al een vaste boekhouder hebt. Het is geen ramp als je er nog een moet vinden, maar het is toch wat ingewikkelder. Er bestaan gelukkig veel handige websites waar je de beste boekhouders in je buurt kan vinden. Woon je in de buurt van Almere? Tik dan ‘boekhouder Almere’ online in en je zal snel een bekwame boekhouder in jouw buurt vinden.

Minder belastingen

Schrikken de kosten van een boekhouder jou af? Nergens voor nodig! Dat haal je meteen weer in omdat je dankzij hem of haar minder belastingen zal betalen. Een boekhouder is altijd als eerste op de hoogte van gunstige regelingen bij nieuwe wetten en slimme inzichten. En dat is veel waard!

Advies op maat

Bovendien gaat de taak van de boekhouder verder dan louter cijfertjes invullen. Een boekhouder kan je ook advies geven over belangrijke beslissingen in je zaak. Twijfel je om een extra vestiging te openen? Wil je (nieuw) personeel aanwerven of wil je een extra service bieden aan je klanten? Het is altijd een goed idee om dat te overleggen met je boekhouder. Hij of zij heeft ten slotte het best zicht op jouw financiën. Veel succes in elk geval!https://www.ondernemersblog.nl/blog/5-voordelen-van-een-boekhouder/