4 redenen waarom steeds meer ondernemers voor een elektrische bedrijfswagen moeten kiezen 


Elektrisch rijden is de toekomst. Dat merken we aan alles. Veel stappen in die richting zijn al gezet. Naar verwachting zal het aantal elektrische voertuigen de komende jaren dan ook flink blijven toenemen. Niet alleen onder particulieren, maar ook onder zakelijke rijders. Toch zijn er ook nog genoeg ondernemers die deze drempel niet over durven te stappen en grote twijfels hebben. Is een elektrische bedrijfswagen leasen of kopen nu wel de beste optie? Met dit artikel hopen we die twijfels weg te nemen. Dit doen we aan de hand van de volgende vier redenen.

Toekomstbestendig

Wees je ervan bewust dat we over niet al te lange tijd weinig keus meer hebben. Benzineauto’s zullen na verloop van tijd verdwijnen. Veel autofabrikanten hebben nu al aangegeven dat ze binnenkort zullen stoppen met het maken van nieuwe benzineauto’s. Dit is een positieve ontwikkeling. Uiteindelijk is dit niet voor niets. Het milieu heeft flink te lijden onder ons rijgedrag. De CO2-uitstoot moet omlaag. Omdat benzineauto’s hier een groot aandeel in hebben, zullen zij moeten verdwijnen. Met het oog op de toekomst gericht, is het dan ook goed om hier alvast werk van te maken. Als je toch al toe bent aan een nieuwe auto en elektrisch rijden uiteindelijk toch de toekomst zal zijn, kan je hier net zo goed meteen aan beginnen.

Je kunt overal komen

Inmiddels zijn er in heel veel grote steden al milieuzones. Hierbij mogen veelal oudere auto’s de stad niet meer betreden om zo de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is voor particuliere rijders al erg vervelend, maar levert voor ondernemers nog eens een extra nadeel op. Als zij niet met hun auto op bepaalde plekken mogen komen, betekent dit immers dat zij een deel van hun doelgroep niet kunnen bereiken. Met een elektrische bedrijfswagen kun je weer overal komen.

Groen imago

Ook de consument vindt duurzaamheid steeds belangrijker. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer consumenten die ook op de duurzaamheid van bedrijven letten als zij producten kopen of diensten afnemen. Het is tegenwoordig dan ook erg belangrijk om een groen imago te hebben als bedrijf. Hiermee kun je je gemakkelijk onderscheiden van de rest en trek je een geheel nieuwe doelgroep aan. Door elektrisch te rijden, zet je de eerste stappen naar een groener imago.

Automaat

Als je veel op de weg te vinden bent, weet je ook hoe vermoeiend het schakelen soms kan zijn. Zeker wanneer je ook regelmatig in de file staat. Het rijgemak zal flink toenemen als je plotseling in een elektrische wagen gaat rijden. Deze zijn namelijk standaard uitgerust met een elektrische versnellingsbak. Bovendien zijn ze ook nog eens heel stil. Hierdoor voelt het heerlijk rustig om te rijden en kun je echt optimaal genieten en als je aandacht bij het verkeer houden. Het is in het begin misschien even wennen als je anders gewend was, maar na verloop van tijd wil je echt niet anders meer.https://www.ondernemersblog.nl/blog/bedrijfswagen-kiezen/