100ste Cassatievlog – Cassatieblog.nl


Pels Rijcken heeft het 100ste Cassatievlog gepubliceerd. Elke week, op dinsdag, analyseert en bespreekt een advocaat uit de cassatiepraktijk van Pels Rijcken een uitspraak van de Hoge Raad die de vrijdag ervoor is gedaan.

Cassatievlog bouwt voort op cassatieblog.nl door de kern van cassatiezaken uit te lichten en een persoonlijke duiding te geven aan de meest recente rechtspraak. Sikke Kingma, voorzitter van het cassatieteam van Pels Rijcken: “Wij duiken voor onze praktijk iedere week bovenop de nieuwe rechtspraak van de Hoge Raad. We vinden het dan leuk om wat wij als de meest interessante ontwikkeling zien, ook met anderen te delen. Dat doen we al jaren met cassatieblog.nl, en de vlogs zijn een persoonlijkere toevoeging daarop.

De cassatieadvocaten van Pels Rijcken behandelen dagelijks complexe juridische vraagstukken. Vaak worden zij ingeschakeld door advocaten van andere kantoren, die de procedure in hoger beroep hebben behandeld. Voor de totstandkoming van de cassatievlogs werken deze specialisten samen met de Academie voor de Rechtspraktijk (AvdR). Etienne van Bladel, directeur van AvdR: “Deze samenwerking is voor ons van grote waarde, en we zijn er als Academie voor de Rechtspraktijk trots op. Cassatievlog biedt een hoogwaardige, beknopte en direct toepasbare content die een waardevolle bijdrage levert binnen de civiele procespraktijk.”

Op ons YouTube-kanaal publiceren wij wekelijks vlogs over cassatie- en arbeidsrechtelijke zaken. Binnenkort wordt het aanbod van Pels Rijcken uitgebreid met een videoreeks over het Hoger Beroep, waarmee nog meer verdiepende juridische content beschikbaar komt.

 https://cassatieblog.nl/proces-en-beslagrecht/100ste-cassatievlog/